2013. február 3., vasárnap

Washi Tape, avagy a dekortapasz

A külföldi washi tape néven ismert dekortapasz, mára már Magyarországot is meghódította. A 10-15 m-s kiszerelésben kapható szalag, több célra is alkalmazható ragasztószalag, amely rizspapírból készült, de ma már textil tapaszt is lehet kapni. Anyagának köszönhetően jól tapad, nem kell további ragasztót alkalmazni. Könnyen vágható, téphető, írható, sőt még egymásra is rátapadnak. Eltávolításuk szintén nem okoz gondot, bármilyen felületről könnyen lehúzható, nem hagy foltot maga után.
Több ezer színben, méretben, mintával megvásárolható. 
Magyarországon a www.dekortapasz.hu oldalról tudtok rendelni, ahogy gyönyörű tapaszokat árulnak, kedvező áron.


A dekortapaszba könnyen bele lehet szeretni, hiszen felhasználási lehetőségei korlátlanok, szinte bárhol   használhatjuk. Ha már sok van otthon, ez a kis fa tároló tökéletes a rendezésre. 


A több ezer színben és mintázattal gyártott papírszalagot használhatjuk szalagok és masnik helyett ajándékcsomagolásra, talán erre használják a legtöbben. Egy "snassz" csomagolópapírt és csodálatossá, egyedivé tudunk tenni a segítségével. Az alábbi képekből ötletet is meríthettek.


A csomagolás mellett egyéb ajándékokat is készíthetünk, mint például üdvözlőlapokat. Tökéletes ajándék születésnapra, névnapra. Az ünnepelt biztosan értékelni fogja, hiszen mi magunk készítettük, sokkal nagyobb értéke van, mint a boltban vásároltaknak.


Mára már nagyon elterjedt, úgymond "divattá" vált a tapaszolás. Ezért felhasználása is kiszélesedett. Szinte bármit fel tudunk dobni a segítségével, legyen az ceruza, füzet, töltő, mobil, csipesz, evőeszköz, mécsestartó. De akár a bútorokon is használhatjuk...


Miért ne készítenénk a falra is dekorációt belőle, az ablakok nagyon ötletesek.
Ugróiskola a padlón... a gyerkőcök oda lennének érte :)


Polc felé házikó, csak a kreativitásunkban kell bízni és számos dolog eszünkbe juthat még, már csak kivitelezni kell :)


Szerelem Szívek Piros washi Tape által mooseart on Etsy.


Képek: 1, 2, 3, 4, 5-7
A képek saját szerkesztésűek, a blog stílusának megfelelően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése