2013. január 11., péntek

Top10: Kedvenc IKEA termékeim a konyhában

Nagyon fontos számomra a jól felszerelt konyha. Hiszen a sütéshez, főzéshez nem csak a hozzávalókra, a szívünkre, hanem a megfelelő, praktikus, jól megválasztott konyhai eszközökre is szükségünk van. 
Nagyon szeretjük az IKEA termékeit, mind a bútorokat, dekorációkat és a kiegészítőket is. Szeretném Nektek megmutatni, hogy melyek is azok a konyhai termékek, amelyek nekünk nagyon beváltak, nélkülük nem is tudnám már elképzelni a főzicskélést. 

1. DRÄLLA Összecsukható vágódeszka
Egy csomagban 2 db vágódeszka található. Nagyon praktikus, hiszen hajlítható, így könnyen a serpenyőbe kerülhetnek a nyersanyagok anélkül, hogy elszóródnának. Mivel 2 db van benne az egyiket hagymásnak, a másikat gyümölcsösnek használom.

 


2. SLIPAD 3 db-os késkészlet
Imádom ezt a kis késkészletet, valahogy nem vagyok oda a nagy késekért, hiszen én is egy apró teremtés vagyok. Ez a késkészlet igazán kézbe simuló, könnyű vele dolgozni. Hámozásra használom, kivéve a kis pirosat, mert az a kedvencem, vele mindent csinálok (hámozok, zöldséget/gyümölcsöt vágok, húst aprítok... )


3. SOCKERKAKA Sütő alátét és kés
Nekem ez a sütőalátét a "gyúródeszkám". Egyszerűen imádom, minden sütésnél jelen van. Védi az asztalt, a tészta nem ragad le rajta.   Vidám motívumok találhatóak mindkét oldalán, így igazán örömteli a sütés. Tartozik még hozzá egy tésztavágó kés, aminek a vége szívecske formájú, így akár dekorálni is tudunk vele. Használat után letörlöm és összehajtogatom, ezáltal alig foglal helyet. 



4. FLÄCKIG Kancsó
Több mérőedényem is van, de mégis ezt használom mindig. A mértékegységek jól olvashatók rajta, nem kopnak le, mint egyesekről. Anyaga elég masszív. Nem szeretem a szűk, keskeny mércéket, ez akár kis keverőtálnak is funkcionál.



5. SPRITTA Gyümölcs díszítő szett
Ez a kis díszítő szett megkönnyíti a magozást, pl az almánál. A citrusfélék héját könnyen le lehet hámozni vele, akár italokhoz, salátákhoz dekorációnak. Gombócokat is lehet segítségükkel formálni gyümölcsökből, vajból. De fagylaltadagolónak is használható.

 


6. GNARP Konyhai eszközök
5 terméket foglal magában ez a szett, mondhatni, hogy elég is lenne egy kisebb készletnek. Hiszen van benne kanál, villa, forgató, wok spatula és főzőcsipesz. Merevített poliamid műanyagból készültek, nem hajlanak el 10 dkg tésztától, és teflon edényekhez használható.

 

7. STINN fogókesztyű
Sajnos egy pár kesztyűm már lángra kapott, de ez még soha, ugyanis szilikonból készült, amely tapadást és hőszigetelést biztosít. Úgy éreztem nekem találták ki :)


8. VITLING sütőforma
Ez a sütőforma elsősorban a zöld színével fogott meg, szeretjük a természet színeit, így a zöld kiegészítők nagy mértékben találhatók meg nálunk. Elsősorban tálalásra használjuk, de mikróban és sütőben is használható.


9. JÄMKA Ételtároló
Ezek az ételtárolók egymásba rakhatók, így helyet takaríthatunk meg vele mind a szekrényben (üresen tárolva), mind pedig a hűtőben is. Jól záródó teteje van, vastag műanyagból készült. Sajtok, felvágottak, húsok, köretek, saláták... minden mehet bele :)



10. BEVARA zárókapocs
Bevallom őszintén, én ezt a zárókapcsot nem rég óta ismerem. Ha beraktunk valamit a fagyasztóba általában csomót kötöttünk rá, vagy befőttes gumival kötöttük össze. De csak gratulálni tudok annak, aki ezt a kapcsot feltalálta, hiszen nagyon praktikus dolog. Régen a csomót és a gumit nem tudtuk normálisan le/szét szedni, így szakadt az egész zacskó. A kis műanyag kapcsok segítségével ez mind megoldható, hiszen csak össze és szét kell őket pattintani, jól lezárnak mindent. Fagyasztóba és hűtőbe is használható. Különböző kiszerelésben lehet őket kapni, mi megvettünk egy 30 db-osat, azóta is az van, egyik zacsiról lekerül megy a másikra :)


Nektek melyik a kedvenc konyhai kelléketek? 

Tartsatok továbbra is velem, a következő bejegyzésemben egy finom sütiről hozok Nektek receptet, de hogy miről is, az maradjon titok :) www.levendulalak.blogspot.hu

Képek: www.ikea.hu














1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nem tudtam bejelentkezni hozzád állandóra...
    Kiteszed a lehetőséget?

    VálaszTörlés