2013. február 3., vasárnap

Sajtos- sonkás hústekercsek, tejszínes mártással

Vasárnap mindig valami különlegesebbet készítek ebédre. Ez ma is így történt, egy számunkra nagyon ízletes, mégis egyszerűen elkészíthető ételre esett a választás. Sajt, sonka és hús... számos elkészítési mód ismert, jól variálható. Gyakran készítem úgy, hogy a hús szeletekre rakok sonkát, sajtot, ananászt, brokkolit, bacont és még sorolhatnám, ahogyan éppen megkívánjuk. Be a sütőbe és kevés idő alatt készen is van, isteni!


A hússzelet is remek, de én most feltekertem őket. Először a húst kiklopfoltam, majd sóztam, borsoztam. Mézes csirkemell (először vásároltam és isteni!) és füstölt sajt csíkokat raktam rájuk. 
Egy kicsit fűszereztem, majd feltekertem, hústűvel megtűztem. Kisebb husik voltak itthon, így nehezebb volt feltekernem, de a sütés közben nem esnek szét, megtartja a formáját.
2 dl főzőtejszínbe reszeltem sajtot, fűszereztem, 2 kanál tejföllel csomómentesre kevertem.
A tekercseket egy hőálló tálba helyeztem, a tetejére raktam még egy kis sajtot, majd leöntöttem a tejszínes mártással.
175 fokon (légkeverés) 35-45 perc alatt megsütjük.


Kész is lett, gyorsan elfogyott :)


Még forró....
Imádom a kaprot, így megszórtam vele egy kicsit.
Salátával, steak burgonyával vagy törtkrumplival tálaljuk.




1 megjegyzés: