2013. február 1., péntek

Madártej

Hogy őszinték legyünk, nem most van szezonja, hanem inkább nyáron... de én mégis megkívántam. Nem hinném, hogy lenne ember, aki nem szeretné ezt az egyszerű finomságot. Nekem gyermekkorom óta a kedvencem, ha beteg voltam mindig mondtam anyunak: "Csinálj nekem madájtejet". Most már én készítem, de az íze változatlan, nem hinném, hogy el lehetne rontani. 

Hozzávalók 
(2 főre)
1 liter tej
4 tojás
cukor ízlés szerint
1 kk. vanília aroma
2 ek. liszt

Elkészítés
Először a tejet felraktam főni, egy szélesebb lábasba. Majd a tojásfehérjét egy kevés cukorral kemény habbá vertem (robotgép). Amikor a tej forrt, kis kupacokat raktam bele a habból, majd mindkét oldalát pár másodpercig főztem, majd kiszedtem.


A cukrot, vanília aromát, lisztet, tojássárgáját egy kis tejjel csomómentesre kevertem, majd besűrítettem vele a fővő tejet. 


Forráspontig fűzzük, majd a habgaluskákkal tálaljuk. 
Nyáron hidegen, télen melegen fogyasztjuk.
Én hidegen imádom, így alig bírtam kivárni, hogy kihűljön... :)










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése